PROCEDÚRÁK

A Bajnokságok egyes versenyein a rajtszámok 1-től kezdődően, a következő sorrendnek megfelelően kerülnek kiadásra:

 1. csoport FIA prioritású versenyzők
 2. csoport nemzeti prioritással rendelkező versenyzők
 3. csoport összes további 2-15 géposztályban induló versenyző
 4. csoport összes további versenyző

Rajt ceremónia lebonyolítása és sorrendje

Fordított rajtsorrend szerint történik, 2 percenként Az ünnepélyes ceremónia és a rajtdobogó megközelítése az itinerben kerül megadásra (IE 0B) A korai vagy késői érkezésért pénzbüntetés jár, melynek összege 10.000,- Ft. A rajtceremónia alkalmával a versenyzők részére kötelező a versenyzői overall viselése! A Bajnokságok egyes versenyein a rajtszámok 1-től kezdődően, a következő sorrendnek megfelelően kerülnek kiadásra:

 1. csoport FIA prioritású versenyzők
 2. csoport nemzeti prioritással rendelkező versenyzők
 3. csoport összes további 2-15 géposztályban induló versenyző
 4. csoport összes további versenyző

Cél ceremónia lebonyolítása

ALebonyolítása: a céldobogó IE 11C és IE 11D állomás között lévő gyűjtőállomás területén kerül felállításra. Az IE 11C állomáson a versenyzőpárosoknak az ideális érkezési idejükben kell jelentkezniük. A menetlevél kezeltetését követően a sportbírók utasításainak megfelelően kell elhelyezkedniük a gyűjtőállomás területén. Székesfehérvár Rally 2014.06.13

A ceremónia során a céldobogóra az alábbi sorrendben hajtanak fel a versenyzők: abszolút 5- 4-3-2-1. Ezt követően már érkezési sorrendben folytatódik a ceremónia A versenyzőknek a gyűjtőállomáson a sportbírók utasításainak megfelelően kell elhelyezkedniük.

A szuperspeciál lebonyolítása

2014. június 14-én 16:47-órától a Palotai út területén szuperspeciál kerül megrendezésre, amely a verseny szerves része, de ennek időeredménye a verseny értékelésébe nem számít bele. Azokat a versenyzőpárosokat akik a szuperspeciálon nem rajtoltak el vagy nem teljesítették a verseny értékeléséből kizárásra kerülnek. A szuperspeciál szakasz egy ideiglenes felépítésű pályán zajlik körverseny jelleggel, a rallye gyorsasági szakaszára előírtak szerint bonyolódik az itinerben leírtak teljesítésével. A szuperspeciálon a rajtolás a sportbírók utasításainak megfelelően, a verseny rajtsorrendje alapján történik. A szuperspeciál rajtoltatása fényjelző készülékkel történik. A rajt pillanatát a piros fény elalvása és ezzel egyidejűleg felgyulladó zöld fény jelenti. A rajt időpontját – a zöld fény felvillanását – fotocella rögzíti. A sportbírók a menetlevélre csak óra/percet írnak be. A szuperspeciálon időmérés nincs! A pályarajzot a rendező az itinerben adja ki. A SS előzetes bejárása kizárólag gyalogosan megengedett 2014.június 14-én 15:00-16:30 között.

Balesetek esetén alkalmazandó eljárások

A balesettel érintett jármű vezetője, amennyiben a baleset olyan helyen következik be, ahol nézők helyezkedtek el, vagy helyezkedhettek el, köteles a járművel azonnal megállni és körültekintően meggyőződni arról, hogy a baleset folyamán megsérült-e, vagy veszélybe került-e valaki. Amennyiben igen, köteles részükre segítséget nyújtani. Amennyiben személyi sérülés történt, a vezetőbírót értesíteni kell, és lehetőséghez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A versenyző a versenyt nem folytathatja, a helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével hagyhatja el. Ha nem tartja be ezt a szabályt, az esemény Felügyelő Testülete a felelős versenyzőpárosra büntetést róhat ki, amely akár a kizárást is jelentheti.

A verseny végén, a versenyirodán le kell adni:

 • a készüléket
 • 2db csőbilincset
 • tapadókorongos tartót
 • szivargyújtó tápkábelt