Hirdetőtábla / Bulletin board

2017.06.11 16:36 / Hadik nyerte a 2017-es Székesfehérvár Rallye-t

A Hadik-Kertész kettős rajt-cél győzelmet aratott az Országos Rallye Bajnokság negyedik, székesfehérvári állomásán. Hat szakaszgyőzelemmel és 6,6 másodperces előnnyel zárta a fordos kettős az újabb aszfaltos viadalt. Hadikék minden tőlük telhetőt megtettek, végig kiegyensúlyozott teljesítmény nyújtottak, hogy végre nyerni tudjanak és faragjanak 16 pontos hátrányukból. A címvédő Herczig-Bacigál duó jött be másodikként, az ifjonc Vinczéék harmadikként, Velenczeiék és Turánék előtt.

2017.06.11 16:08 / Újabb Herczig szakaszgyőzelem

Egy gyorsaságival a Székesfehérvár Rallye vége előtt újabb szakaszgyőzelmet zsebelt be a Herczig-Bacigál kettős, azonban a 0,2 másodperces előny most sem volt elegendő arra, hogy átvegye az elsőséget az összetett értékelésben. A Hadik-Kertész páros továbbra is az élen, és menetel a rég várt győzelem felé. Őket sorban: Vinczéék, Velenczeiék, Turánék és a Ranga testvérek követi.

2017.06.11 16:07 / Csupán egy hajszálnyival közelebb

A csata egyre kiélezettebb az ORB élén álló két pilóta között, hiszen igaz csak egy hajszállal, vagyis 0,1 másodperccel, de a címvédő kettős, Herczig-Bacigál gyorsabb volt a Fordos Hadikéknál. A győzelemre éhes Hadik azonban nem hagyja könnyen magát, a szervizben állított autóján, új gumikat tett fel, ami újra ütőképes, így meglévő előnyének -5,9 másodperc- beosztása a célja. A harmadik helyen tanyázó Vincze-Bazsó páros igaz lőtávon belül van, azonban ha nem történik valami, már valószínűleg nem tud beleszólni az elsőségért zajló küzdelembe. Hasonló stratégián vannak Velenczeiék is, akik a biztos negyedik hely tudatában inkább biztonságosan autóznak. Turánék esélye a tegnapi műszaki hiba miatt elszállni látszik, azonban a mai napon minden tőle telhetőt megtett, hogy élménnyel, no és persze szakaszgyőzelemmel a tarsolyában térjen haza.

2017.06.11 14:31 / ORB versenyzői az utolsó kör előtt

Turán, Velenczei, Vincze, Herczig, Hadik nyilatkoztak.

2017.06.11 13:13 / Herczig tovább menetelt

A Herczig-Bacigál páros megmondta, hogy minden jó körülötte már csak neki kell harciasabbnak lennie, ez úgy tűnik sikerült, gyorsról-gyorsra faragott a hátrányából és a második kör végére csupán hat másodperc a hátránya a Fordos riválisához képest. Hadiknak a Fiesta műszaki problémáját valamelyest sikerült az etapon orvosolnia, habár így is kapott 3,8 mp-et a címvédőtől, de mégsem olyan sokat, mint az első-két szakaszon. Vinczéék továbbra is dobogón, azonban egy hellyel lejjebb csúsztak, nem tudni miért, de ez a pusztavámi szakasz nem fekszik a fiatal Skodásnak. A Hyundai-jal a Velenczei-Szedő kettős áll a negyedik helyen, akinek a megfelelő gumiválasztás jelent gondot. Turánék két szakaszgyőzelem után a biztos ötödik pozícióból várják a folytatást.

2017.06.11 11:56 / Tíz másodpercen belül a dobogósok

Tovább csökkent a különbség az első három között. Vincze és Herczig minimális különbséggel zárták az első nagyvelegi szakaszt, előbbi 0,3 másodperccel ment jobbat. Az élen álló Hadik mindkettejüktől több mint hét másodperccel maradt el. Így összetettben Hadik Andrásék előnye 8,3 másodpercre csökkent Vinczéékkel szemben, de Herczigék is bejöttek tíz másodperc alá, nagyon szoros! A Székesfehérvár Rallye nyolcadik gyorsaságiját a szerviz után magára találó Turán-Farnadi páros nyerte 0,3-mal!

2017.06.11 11:15 / Jön, jön, jön Herczig!

Sokat, közel tíz másodpercet hozott Herczig Norbert a második csákberényi gyorson. Hadik András a célban az autóra, egészen pontosan a motorerőre panaszkodott, a reggeli idejéhez képest hat másodperccel ment lassabban. Herczigék mellett Velenczeiék lehetnek még nagyon elégedettek, a Hyundait remekül terelgető duó mindössze 0,5 másodperccel kapott ki a címvédőtől. Hadik elé bejött még Vincze is. Az ötödikként rajtoló, a napot nem igazán jól kezdő Turán Frici dobott nagyot, – úgy tűnik az első szervizben végrehajtott beállítás módosítások meghozták a várt a hatást - 0,4-el megelőzte Hercziget, és behúzta a Székesfehérvár Rallye hetedik gyorsaságiját!

2017.06.11 10:15 / Hadik továbbra is az élen

Nyilatkozatok- A vasárnapi első kör után

2017.06.11 08:46 / Herczig faragott

A hatodik gyorsaságiig kellett várni arra, hogy valaki megtörje Hadikék hegemóniáját: a pusztavámi 16,8 km-en Herczigék voltak a leggyorsabbak. Ezzel pedig 3,3 másodpercet faragtak fél perces hátrányukból a második időt autózó éllovassal szemben. Velenczei ezúttal is bejött Vincze elé, míg a Turán-Farnadi kettős ismét ötödikként zárt, ismét Ranga Péter előtt. Vincze és Herczig között négy másodpercre csökkent a különbség összetettben.

2017.06.11 08:45 / Hadik! - csakúgy, mint szombaton...

A csákberényi szakasszal indult a vasárnap, a párosokra nyolc gyorsasági és több mint száztíz kilométer vár... Hadik András pedig ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta, vagyis hozta a Székesfehérvár Rallye ötödik gyorsaságiját, 4,2 másodpercet adva a második Herczig Norbertnek, így fél percre nőtt kettejük között a különbség. Velenczei Ádám lett harmadik, megelőzve a napot abszolút második helyről kezdő Vincze Ferencet. Turánék autóját megjavították – szombaton a kormányszervóval volt gondjuk – így a két Rangát megelőzve ők jöttek le ötödikként a csákberényi gyorsról.

2017.06.10 22:52 / Székesfehérvár Rallye 2017 - 1. nap videón

 

2017.06.10 20:01 / Interjúk az első nap után

Interjúk az ORB versenyzőivel az első versenynap után.

2017.06.10 18:42 / Városi levezetés

Egy a belváros szívében tartott SuperSpecial-lal vezette le a mai nap fáradalmait az ORB mezőnye. A másfél kilométeres városi szlalom valakinek jobban sikerült, mint a mára kiírt négy gyorsasági szakasz. Holnap a mai napi eredmény szerint rajtolnak a versenyzők, ahol még a futam oroszlánrésze hátra van, nyolc gyorsasági szakaszon, pontosabban Csákberényben, Pusztavámon és Nagyvelegen kell teljesítenie a kiírt távot a 40 főre csökkent mezőnynek.

2017.06.10 16:19 / Negyedszer is Hadik...

Hadik András tovább növelte összetettben előnyét a negyedik gyorson, Herzcigéknek például újabb 3,5 másodpercet „osztott ki", de Vincze is kapott egy „ötöst". A szakasz előtt abszolút harmadik helyen álló, és kormányszervó nélkül autózó Turán Frigyesék 23 másodperccel mentek rosszabb időt, mint Hadikék, ezzel pedig le is csúsztak a dobogóról, míg Kazárék műszaki hiba miatt már az első gyorsasági után kiszálltak. A Székesfehérvár Rallye első napja, vagyis négy gyorsasági szakasz után úgy tűnik, Hadik András mindent elkövet, hogy győzzön, és Herczig Norbert előtt zárja az ORB negyedik futamát, ezzel pedig faragjon tizenhat pontos hátrányából.

2017.06.10 16:18 / Váratlan felhőszakadás

A mezőny mindenre számított csak erre nem, vagyis nagyon kevesen készültek esőre. A kezdeti jó időt már a nyitó szakaszon felváltotta az eső, a második gyorsaságin pedig végig szakadt. A csúszós pálya ellenére a Hadik-Kertész kettős teljesítette a leggyorsabban az árkipusztai szakaszt, aki ezzel átvette az összetett elsőséget. A jégpályává vált gyorsasági mindenkit óvatosságra intett, hiszen a legtöbben slick gumikon indultak a négy gyorsaságis körre, így a második helyen álló Vinczéék sem mertek kockáztatni. Őket sorban Turánék, Herczigék, Velenczeiék és az ifjabbik Rangáék követik.

2017.06.10 16:18 / A harmadik is Hadiké...

Még valamennyire nedves aszfalton zajlott a harmadik gyorsasági, – bár a pálya folyamatosan száradt - mely az időkön is meglátszott. Az első kincsesbányai szakaszhoz képest majdnem nyolc másodpercet romlott az ezúttal is legjobb időt autózó Hadik András eredménye. Hadik mögött a Hyundai i20-szal versenyző Velenczei Ádám jött le másodiknak, míg a harmadik gyors harmadik helyét abszolútban Ranga Péter szerezte meg, megelőzve Herczigéket. Összesítésben természetesen Hadik áll az élen, Vincze Feri, és a második kincsesbányai gyorson bőven tízen kivül záró Turán előtt. A bajnoki éllovas, negyedik helyen tanyázó Herczig hátránya 22,8 másodperc Hadik Andrással szemben.

2017.06.10 16:17 / Nagyon szorosan indult...

Az első, kincsesbányai gyorsaságit Hadik András nyerte, Vincze Ferenc lett a második, míg a címvédő Herczig Norbert „csak" a harmadik legjobb idő autózta. Igaz, a 7km-en a három dobogós kevesebb mint egy másodperc választotta el egymástól, Vincze 0,8-at, míg Herczig 0,9-et kapott Hadiktól. Az első hármast sorrendben Turán (+2,2), Ranga Péter (6,5), és Velenczei (+8,8) követi. Az eleje még szárazon jött le, aztán elkezdett esni...

2017.06.08 08:54 / Címvédésre felkészülve

Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5)

Bajnokként talán nehezebb odaállni egy-egy viadalhoz, hiszen nyomja a bajnoki cím megvédésével járó felelősség az ember vállát, a Herrczig- Bacigál kettőst azonban nem ilyen fából faragták. Mindig felkészülve, koncentráltan áll a rajthoz, így nem véletlen, hogy vezeti az abszolút tabellát.

2017.06.07 21:23 / Először mindenhol

Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5)

Sokan várták már, hogy a Ranga fivérek mire jutnak az egymás elleni és a többiekkel szembeni csatában. Az ifjabbik Ranga egy-egy futamon már megmutatta, hogy a vér nem válik vízzé…

2017.06.06 17:44 / Családi csapat

dr. Varga Attila, Varga Noémi (Citroen DS3 R3)

Egy hosszú ralis kapcsolat szakadt meg dr. Varga Attila életében, hiszen állandó mitfárere Savanyu Roli egyéb elfoglaltságai miatt már nem tudta vállalni a versenyzéssel járó kötelezettségeket. Ha azonban egy dolognak vége szakad, egy új születik, jelen esetben Attila nagylánya már nemcsak a Mikulás Rallye bulifutamain, hanem élesben is segíti édesapját a jobb1-ből.

2017.06.05 21:00 / Műsorfüzet 2017

Letöltés ért kattints ide

 

2017.06.05 20:03 / Újult erővel

A Fordosok táborát erősíti Kazár-Ferencz kettőssel mindig számolni kell, mint ahogy most is, azonban egy aprócska műszaki hiba miatt nem tudtak 100%-on teljesíteni. Kiküszöbölték a hibát, így bizakodva néznek az elkövetkező futamok elé. 

2017.06.04 15:15 / Végleges nevezési listák és átvételi idők

Nevezési lista, végleges: ORB/ORC - Rallye2 - Historic

Átvételi idők, frissített: ORB/ORC - Rallye2 - Historic

2017.06.03 15:33 / Ki nevet a végén

Osváth Péter, Répás Zoltán (Mitsubishi Lancer Evo IX)

Osváth Péter a mezőny egyik legrutinosabb tagja, a Mitsubishivel is a legtapasztaltabbak csapatát erősíti, akit az a tény sem hátráltat, hogy szinte minden futamnak más-más navigátorral kénytelen nekifutni.

2017.06.03 00:32 / Az elmúlt huszonegy év margójára

Ollé Sándor, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5)

Az Ollé-Tóth páros nagyon bízott a változásban, a tavalyi év végén végleg elbúcsúzott szeretett S2000-es autójától, hogy ő is felzárkózzon riválisaihoz. Hosszas válogatás után a Skoda Fabia R5 mellett tette le a voksát, azonban három versenyen túl, még nem érkezett meg a várva várt siker.